Tarot voorspelt de toekomst niet

Hier bij de tarotclub gebruiken wij tarot als een methode om meer bewustwording te creëren. Het is een manier van reflectie, voor inzicht en om informatie op te halen uit jouw on(der)bewustzijn. We leren jou ermee werken.

Toch zien we vaak in films hoe tarot wordt ingezet als voorspelling. Er zijn echter verschillende redenen waarom tarot de toekomst niet voorspelt. Hier zijn vier van die redenen:

1. Tarotkaarten tonen mogelijkheden en potentieel, geen harde feiten.

De toekomst staat niet vast en kan worden beïnvloed door keuzes en acties die we in het heden maken. Ze zeggen niet voor niets dat de toekomst wordt gecreëerd in het heden. Tarot kan ons helpen om mogelijke toekomstscenario's te zien, maar we hebben altijd de vrijheid om ons eigen pad te kiezen. 

Tarotkaarten zitten vol met symboliek en zijn daarom gericht op het tonen van mogelijke scenario's. Het is belangrijk om te onthouden dat de toekomst niet vaststaat en kan worden beïnvloed door onze keuzes en acties in het heden. Daarom beschouwen wij bij de tarotclub tarotkaarten als hulpmiddel bij het ontdekken van mogelijke toekomstige ontwikkelingen, niet als een voorspelling van wat er zal gebeuren. Jij leidt jouw leven, je wordt niet geleid en al helemaal niet door tarotkaarten!

2. Tarotkaarten zijn onderhevig aan interpretatie.

De betekenis van elke kaart kan verschillen afhankelijk van de intentie waarmee je de kaart hebt gepakt, de vraagsteller en de omstandigheden. Dit betekent dat dezelfde kaarten verschillende interpretaties kunnen hebben, afhankelijk van wie de interpretatie doet en waar de kaart in de legging ligt.

Belangrijk bij het lezen van tarot is niet te vergeten dat jij zelf de betekenis aan een kaart geeft. Zo associeert de ene een vliegtuig met vrijheid (de wereld ligt aan je voeten) en de ander met vliegangst. Tarot kan jouw de mogelijkheid geven iets vanuit een ander perspectief te laten bekijken, maar uiteraard is en blijft het subjectief. 

3. Tarotkaarten worden beïnvloed door de intuïtie en persoonlijke vooroordelen van de lezer.

De interpretatie van de kaarten kan worden beïnvloed door de eigen percepties, ervaringen en emoties van de lezer. Dit kan leiden tot vertekeningen in de interpretatie en kan de nauwkeurigheid van een legging beïnvloeden.

Daarom gaan wij bij de tarotclub ook in gesprek met de elkaar. We vertellen de ander niet wat de betekenis is van de kaart. We praten er over en gaan voor de 'oh ja' en 'NEEE' en 'dit meen je niet' reacties. We horen graag de kwartjes vallen en helpen elkaar daar ook graag bij.

4. Tarotkaarten kunnen niet alles voorspellen.

Dit ligt doodgewoon niet binnen het bereik. Tarotkaarten kunnen ons inzichten geven over onze innerlijke wereld en onze interacties met de buitenwereld, maar er zijn aspecten van de toekomst die niet te voorspellen zijn, zoals natuurrampen of onverwachte gebeurtenissen. Of tarotkaarten het nu kunnen of niet, wij geloven vooral dat je het niet moet willen.

Bij de tarotclub leren we je kaarten te interpreteren als een methode om jouw intuïtie beter te kunnen volgen.

Terug naar blog