De kaart de Toren en Steenbok

Op het moment van nieuwe maan in januari staan zowel de zon als de maan in het teken Steenbok. Tijdens de tarotclubavond in januari wordt aandacht besteedt aan deze energie. De kaart De Toren wordt vaak in verband gebracht met het teken Steenbok. Lees hier waarom: 

De Toren, een van de meest indrukwekkende kaarten in de tarot, belicht dramatische veranderingen en de ineenstorting van bestaande structuren. In de astrologie wordt deze kaart vaak verbonden met het teken Steenbok, waarin de krachten van vastberadenheid, autoriteit en de behoefte aan stabiliteit centraal staan.

De Toren en Steenbok: Structuur en Autoriteit

Steenbok, geregeerd door de planeet Saturnus, wordt geassocieerd met het creëren van solide fundamenten en het streven naar autoriteit en stabiliteit. De Toren, met zijn instortende torens en vuurflitsen, weerspiegelt een breuk met deze gevestigde structuren. Steenbok, bekend om zijn discipline en verlangen naar controle, wordt hier uitgedaagd, wat aangeeft dat soms zelfs de meest solide fundamenten moeten wankelen om ruimte te maken voor groei en vernieuwing.

Het Loslaten van Oude Structuren

Zowel De Toren als Steenbok vertegenwoordigen het concept van loslaten. Steenbok, vaak gehecht aan tradities en hiërarchie, wordt gedwongen om te heroverwegen wat werkelijk standvastig is in het licht van verandering. De Toren brengt een explosie van bevrijding met zich mee, waarbij de oude structuren die beperkend waren, worden vernietigd om plaats te maken voor iets nieuws. Het is een krachtige herinnering dat, ondanks het verlangen naar controle, sommige veranderingen onvermijdelijk zijn en leiden tot grotere evolutie.

De Ambitie van Steenbok en de Les van De Toren 

Beide Steenbok en De Toren brengen een les over ambitie met zich mee. Steenbok streeft naar grote hoogten en een gevestigde positie in de samenleving, terwijl De Toren laat zien dat zelfs de meest ambitieuze doelen soms herzien moeten worden. Het is een uitnodiging om niet te blijven hangen in verouderde structuren en beperkingen, maar eerder de moed te hebben om de gevestigde orde te doorbreken in het streven naar een betere toekomst.

Steenbok en De Toren: Een Uitdagende Dans van Structuur en Verandering 

De combinatie van Steenbok en De Toren vormt een uitdagende dans tussen het verlangen naar stabiliteit en de onvermijdelijkheid van verandering. Het herinnert ons eraan dat zelfs in de meest solide fundamenten, transformatie noodzakelijk is voor ware groei. In deze dans van structuur en verandering vinden we de kracht om vastberaden onze ambities na te streven, wetende dat het soms nodig is om de oude vormen los te laten om plaats te maken voor een betere toekomst.

Tijdens de tarotclubavond krijg je wanneer de nieuwe maan in Waterman staat een legging gebaseerd op deze energie. Wil je de legging los bestellen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar blog